5 Ιουλίου 2020
News

Το εγχειρίδιο του Home Barista απο τον Παναγιώτη Νίκα

Ένα ταξίδι στο δρόμο του καφέ από το 1987 με την ίδια επιθυμία, την επιθυμία για τελειότητα. Στις αρχές του 21ου αιώνα, δημιούργησε την “Coffeexpert” με κύριο αντικείμενο την οργάνωση επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης. Πολύ γρήγορα, ακολουθώντας την τάση της εποχής, την εξέλιξε σε Εισαγωγική και Εμπορική με αντιπροσώπευση οίκων του εξωτερικού. Η ποιότητα των προϊόντων, αλλά και η οργανωτική του ικανότητα στο after sale την κατέταξαν στις καλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου. Η αναγνώριση επισφραγίστηκε με την βράβευση της ως “SILVER TOP ATHENS COFFEE IMPORTER AWARD”.

Η φιλοσοφία του αποτυπώνεται στο ρητό που χρησιμοποιεί:

«Για όσους ο καφές δεν είναι μια απλή καθημερινή συνήθεια…

Είναι η εξέλιξη της απόλαυσης!»

Γνωρίζοντας ότι η ποιότητα των πρώτων υλών δεν αρκεί για την τέλεια κούπα καφέ, αλλά ο χειριστής έχει τον καθοριστικό ρόλο, δημιούργησε την Barista Academy. Με μοναδικό εργονομικό σχεδιασμό και πρωτότυπη εκπαιδευτική ύλη, δικής του συγγραφής, η Ακαδημία παρέχει σεμινάρια για τον καφέ από επίπεδο Home Barista ως Professional.

Η αναγνώριση και αυτής του της προσπάθειας δεν άργησε να έρθει. Τρεις συνεχόμενες χρονιές με βραβεύσεις στα Estia Awards και στα Coffee Awards. Η φήμη του ως μέντορα του καφέ τον κάνει περιζήτητο σε ομιλίες και σε εκδηλώσεις, όπως η HORECA, το Athens Coffee Festival, η ΑΡΤΟΖΑ και το BIO Festival. Έγκριτα περιοδικά του χώρου δημοσιεύουν συνεντεύξεις του και άρθρα με μοναδικά μυστικά και συμβουλές για τον καφέ.

Η αυξημένη προσέλευση και η αγάπη του κόσμου στις ομιλίες του στο Athens Coffee Festival, τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου “Το Εγχειρίδιο του Home Barista”. Μια προσπάθεια που εκτιμήθηκε πολύ γρήγορα τόσο από τους Coffee Lovers, όσο και από την αγορά του καφέ, τιμώντας τον με το βραβείο “GOLD TOP COFFEE PUBLISHING AWARD”.

Tο απόσταγμα της 30χρονης εμπειρίας & γνώσης, του ιδρυτή της Barista Academy Παναγιώτη Νίκα, σε ένα βιβλίο που θα σας μυήσει στα πιο «βαθιά» γνωστικά μονοπάτια του καφέ και θα σας μετατρέψει σε Home Barista.

Αναλυτικό και χρηστικό, θα μετατρέψει τους coffee lovers σε πραγματικούς γνώστες του καφέ, με μοναδικές συμβουλές και tips. Στις σελίδες του θα ανακαλύψετε λεπτομέρειες για την παρασκευή όλων των ειδών καφέ: Ελληνικού-παραδοσιακού, Στιγμιαίου-Νες, Μόκα, Φίλτρου, Espresso Επίσης θα βρείτε προτάσεις για μηχανές καφέ και τους τρόπους της σωστής λειτουργίας και συντήρησης τους.

Το πάθος και η αγάπη του για τον καφέ είναι οι καταλύτες για την συγγραφή των δύο επόμενων βιβλίων του, που θα εκδοθούν ως δίγλωσσα, μιας και η φήμη του έχει περάσει τα σύνορα της χώρας μας.

E: info@panagiotisnikas.com

you tube Panagiotis Nikas

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial